PASTAMASKINEN

Pastamaskinen er pastariets bankende hjerte. 

Derfor har vi besøgt en af de bedste producenter af pastamaskiner i Italien, Capitani, og fået specialproduceret en maskine, der passer til vores lille pastari på Fejø. 

Det er pastamaskinen, der agerer Diegos hænder i produktionen og Diego styrer alle trin i processen med sin intuition, erfaring og håndelag. Pastahåndværket kommer til sin ret i denne symbiotiske proces mellem pastamaker og pastamaskine.

Maskinen ælter mel, æg og vand – og Diego føler på dejen undervejs. Ligesom når man bager brød varierer proportionerne fra gang til gang, afhængig af ydre faktorer som luftfugtighed, temperatur og melets kvaliteter. Efter æltning skal pastadejen hvile, og derefter passeres adskillige gange mellem to cylindere, hvor afstanden mellem dem bliver gradvist smallere og smallere, til dejen har den ønskede tykkelse, og er blevet smidig. Dejen er nu en rullet pastaplade, og kan skæres ud til båndpasta i alverdens bredder, eller fyldes til ravioli.